غذا بخشی ضروری از زندگی ما است، به همین دلیل است که نحوه رشد، پردازش و حمل و نقل آن ارزش درک و بهبود دارد. به طور کلی، صنعت غذا شامل شبکه پیچیده ای از فعالیت های مربوط به عرضه، مصرف، و پذیرایی از محصولات و خدمات غذایی در سراسر جهان است. محصولات غذایی تمام شده و بسته های غذایی "فوری" نیمه آماده نیز بخشی از صنایع غذایی هستند. صنایع غذایی تعداد زیادی از کارگران ماهر و غیر ماهر را مشغول به کار می کند. تنها در سال 2006، صنعت غذا بیش از 1.5 میلیون شغل در ایالات متحده و 4 میلیون شغل در اروپا ایجاد کرد. با این حال، صنایع غذایی کشاورزانی را که از محصولات خود برای مصرف خود استفاده می کنند، مستثنی می کند.

اجزای بخش مواد غذایی

صنایع غذایی بسیار متنوع است و شامل چندین جزء مهم است. هر جزء با بهبود پایداری و تولید محصولات بهتر، ارزش مشخصی را به کل زنجیره غذایی اضافه می کند.

فعالیت های متنوع بخش مواد غذایی به شرح زیر طبقه بندی می شود:

فعالیت های کشاورزی برای رشد محصولات زراعی، پرورش دام و غذاهای دریایی.

فرآوری مواد غذایی از محصولات تازه به محصولات کنسرو شده و بسته بندی شده، از جمله غذاهای منجمد.

تحقیق و توسعه فناوری مواد غذایی

تولید کود، ماشین آلات کشاورزی و بذر هیبرید برای تسهیل در تولید کشاورزی.

مقررات مربوط به تولید و توزیع مواد غذایی برای اطمینان از کیفیت و ایمنی.

خدمات مالی شامل بیمه و اعتبار برای تسهیل تولید و توزیع مواد غذایی.

بازاریابی، بسته بندی، تبلیغات و توزیع (عمده و خرده فروشی).

تاریخچه تجارت مواد غذایی

تجارت مواد غذایی برای قرن ها وجود داشته است. به عنوان مثال، آسیا شاهد تجارت پر رونق چای و ابریشم در دوران باستان خود بود. در خاورمیانه، تجارت ادویه در سال 2000 قبل از میلاد آغاز شد.

محرک های تقاضا و عرضه صنایع غذایی

تعدادی از عوامل افزایش تقاضا در صنعت غذای جهانی مانند سطح جمعیت، توزیع ثروت، آگاهی از سلامت (غذاهای ارگانیک) و انواع سبک های زندگی متنوع است. محرک های تامین مواد غذایی شامل کیفیت زنجیره تامین، سطح رقابت در صنعت و ترکیب مصرف کنندگان هدف است.