صنایع کاغذ و خمیر هر ساله حجم عظیمی از منابع مانند چوب و آب را مصرف می کنند و مقادیر زیادی مواد زائد جامد و پسماند ایجاد می کنند که باید تصفیه شوند. اشکال مختلفی از ضایعات مانند ذرات، جامد، گاز و آب در طول تولید کاغذ تولید می شود. پسماندهای توسعه یافته معمولاً به درستی تصفیه نمی شوند و فاضلاب عمدتاً مجاز است با منابع آبی مانند رودخانه مخلوط شود. بنابراین شناسایی روش‌های مناسب برای درمان این زباله‌ها به روشی سازگار با محیط زیست و استخراج انرژی از این زباله‌ها، نیاز روز است. در این مقاله موضوع سوزاندن، گازسازی، تجزیه در اثر حرارت، هضم بی‌هوازی، و روش‌های تولید بیودیزل برای تبدیل ضایعات کارخانه کاغذ به انرژی مورد بحث قرار می‌گیرد و مشخص می‌شود که هضم بی‌هوازی یک روش رایج برای فاضلاب است، در حالی که سوزاندن برای زباله‌های جامد است. امکان تولید سوخت زیستی از این ضایعات نیز امکان پذیر بود.

صنعت خمیر و کاغذ یک صنعت پیچیده با انواع مختلف آسیاب ها، محصولات و فرآیندها است. بنابراین، پساب ها بسته به فرآیندی که از آن منشأ می گیرند، کیفیت قابل توجهی متفاوت دارند. با توجه به این پیچیدگی، نیازهای تصفیه آب و پساب در نقاط مختلف فرآیند تولید به طور قابل توجهی متفاوت است. با این حال، بدیهی است که تقاضای زیادی برای یک فرآیند جداسازی مؤثر وجود دارد، نه کمترین به دلیل سختگیری روزافزون قوانین زیست محیطی و اجرای آن.

فناوری های غشایی برای بسیاری از وظایف بازیافت آب در صنعت خمیر و کاغذ مناسب هستند. طرح‌های تصفیه موجود برای تغلیظ و تفکیک مایع سولفیت مصرف‌شده، رزین‌زدایی و تصفیه پساب سفیدکننده با اولترافیلتراسیون شامل ماژول‌های لوله‌ای معمولی و سیستم‌های برش بالا می‌شود. ممبران ها به ویژه زمانی مفید هستند که بازیافت معرف های شیمیایی و آب شفاف شده امکان پذیر باشد. این احتمال وجود دارد که مواد و ماژول‌های غشایی در آینده با تحمل دماهای نزدیک به 100 درجه سانتی‌گراد و ارائه شارهای بالا با گرایش کم رسوب‌پذیری ساخته شوند و فشار نزولی مداوم بر هزینه‌های غشاء همچنان رقابت‌پذیری اقتصادی این فناوری برای آب را افزایش دهد. کاربردهای بازیافت در صنعت

صنعت کاغذ و مقوا در بازار جهانی

صنعت خمیر و کاغذ یکی از بزرگترین صنایع جهان است. این کشور تحت سلطه کشورهای آمریکای شمالی، اروپای شمالی و آسیای شرقی است. آمریکای لاتین و استرالیا نیز صنایع قابل توجهی از خمیر و کاغذ دارند. طی چند سال آینده، انتظار می‌رود که هم هند و هم چین به کشورهای کلیدی در رشد صنعت تبدیل شوند. تولید جهانی کاغذ و مقوا حدود 390 میلیون تن است و انتظار می رود تا سال 2020 به 490 میلیون تن برسد. در سال 2009، کل مصرف جهانی کاغذ 371 میلیون تن بود (شکل 1.1). در آمریکای شمالی، کل مصرف کاغذ بین سال‌های 2006 و 2009 24 درصد کاهش یافت.

رشد در آسیا سریع است. تقریباً 40٪ از کل تولید کاغذ و مقوا در جهان را تشکیل می دهد در حالی که اتحادیه اروپا (EU) و آمریکای شمالی هر کدام حدود یک چهارم را تشکیل می دهند. سودآوری صنعت خمیر و کاغذ در سال های اخیر در سطح جهانی ضعیف بوده است. ظرفیت مازاد منجر به کاهش قیمت محصولات شده است که با تأثیر افزایش هزینه های تولید، سودآوری صنعت را در سطح جهانی کاهش داده است.

میزان مصرف کاغذ در جهان

مصرف کاغذ و مقوا برای هر نفر در کشورهای مختلف به طور قابل توجهی متفاوت است. یک نفر به طور متوسط ​​حدود 60 کیلوگرم کاغذ در سال استفاده می کند. حداکثر 265 کیلوگرم برای هر ساکن ایالات متحده و حدود 7 کیلوگرم برای هر آفریقایی است. در مناطق پرجمعیت آسیا، تنها حدود 40 کیلوگرم کاغذ برای هر نفر استفاده می شود. این بدان معناست که در صورت الگوبرداری از غرب، مصرف آسیایی در سال‌های آینده به شدت به رشد خود ادامه خواهد داد. در فنلاند مصرف کاغذ و مقوا برای هر نفر حدود 194 کیلوگرم است.

اگرچه جمعیت هند حدود 7 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد، اما به سختی 2 درصد از تولید کاغذ جهانی را با مصرف هر نفر تنها 9 کیلوگرم در مقابل میانگین جهانی 55 کیلوگرم، 65 کیلوگرم در چین و 215 کیلوگرم در ژاپن مصرف می کند. رشد سریع تولید کاغذ آسیایی در سال‌های اخیر، خودکفایی منطقه را افزایش داده و فرصت‌های صادراتی را هم برای اروپایی‌ها و هم آمریکایی‌ها کاهش داده است. علاوه بر این، کاغذ آسیایی شروع به ورود به بازارهای غربی به ویژه از چین کرده است. رقابت جهانی به طور قابل توجهی افزایش یافته است زیرا سطح هزینه شرکت کنندگان جدید به طور قابل توجهی کمتر از کشورهای رقیب غربی است.

صنعت اروپا با تعطیل کردن کارخانه‌هایی که هیچ سودی ندارند، ظرفیت مازاد را از بین می‌برد. در مجموع، بیش از 5 درصد از حجم تولید در اروپا در چند سال گذشته بسته شده است. در سطح جهانی، محصولات صنعت جنگل در درجه اول در کشور تولید کننده خود مصرف می شود، بنابراین می توان آن را یک صنعت داخلی در نظر گرفت. بیشترین جریان تجاری بین کشورهای اروپای مرکزی و بین کشورهای شمال اروپا و اروپای مرکزی است. علاوه بر این، مقدار زیادی کاغذ کانادایی به ایالات متحده صادر می شود.

در آسیا، کره صادرکننده قابل توجهی است. مهم ترین جریان های تجاری بین قاره ای از اروپا و آمریکای شمالی به آسیا، از اروپا به آمریکای شمالی و همچنین از آمریکای شمالی به آمریکای جنوبی هدایت می شود. سودآوری شرکت‌های صنعت کاغذ در سال‌های اخیر در مجموع ضعیف بوده است. ظرفیت مازاد منجر به کاهش قیمت ها شده است و این به همراه افزایش هزینه های تولید، سودآوری این بخش را از بین می برد.