در این مقاله به معرفی دو نوع از کمپرسورها می پردازیم. با مطالعه این محتوا می توانید اطلاعاتی را درباره کمپرسور گاز و کمپرسور باد بدست آورید.

کمپرسور گاز چیست؟

کمپرسور گاز وسیله‌ای است که از طریق کاهش حجم گاز، فشار آن را افزایش می‌دهد. از کمپرسورهای گاز در زمینه های مختلفی استفاده می شود. اغلب از کمپرسورهای گاز برای ذخیره‌سازی گازها استفاده می شود. با این هدف که پروسه حمل و نقل تسهیل شده و در کمترین زمان ممکن انجام شود. گازهای مختلفی در کمپرسورها مورد پردازش قرار می‌گیرند از جمله گاز آرگون، دی اکسیدکربن، مونوکسید کربن، اتان، اتیلن، هلیوم، هیدروژن، گاز حاصله از دفن زباله و ...

نکات استفاده از کمپرسور گاز

واحدهای کمپرسور گاز ملزم به داشتن دستگاه‌های خاموش یا هشدار هستند که در صورت خنک‌کاری یا روغن‌کاری ناکافی واحدها کار می‌کنند.

کمپرسورهای گاز بیش از 150 کیلو وات و منبسط کننده ها باید از سایر تجهیزات جدا شوند که در جداول فاصله قابل اجرا مشخص شده است.

کمپرسورهای گاز بخار یا موتور که کمتر از 150 کیلو وات هستند باید از نظر فاصله مانند پمپ ها فواصلشان تنظیم شود.

همه کمپرسورهای گاز باید حداقل در فاصله 15 متری و در صورت عملی بودن، در مقابل باد بخاری های آتش زده قرار گیرند.

تجهیزات نباید روی کمپرسورهای گاز قرار گیرند.

اینترکولرها، اسکرابرها و غیره مرتبط ممکن است در ناحیه کمپرسور قرار داشته باشند و نیازی به رعایت توصیه‌های فاصله‌گذاری ذکر شده ندارند، اما باید دسترسی روشنی را برای اطفاء حریق و نگهداری فراهم کنند.

دسترسی برای اطفای حریق باید حداقل از دو طرف فراهم شود.

تمام موتورهای کمپرسور و توربین ها باید هوای احتراق را از خارج از ساختمان کمپرسور از طریق ورودی های هوای فیلتر شده دریافت کنند که در سمت مخالف ساختمان از تجهیزات فرآیند قرار دارند. فیلترهای هوا ترجیحاً باید در سمت باد غالب ساختمان قرار گیرند.

مشعل های کمکی برای واحدهای بازیابی حرارت زباله باید حداقل در فاصله 15 متری از تجهیزات توربین گازی قرار گیرند.

کمپرسور باد چیست؟

کمپرسور باد صنعتی دستگاهی است که به وسیله موتور هوای را مکش کرده و طی فرآیندی هوا را با فشار بالا به مخزن منتقل می کند. از این امکان برای بسیاری از صنایع که نیاز به هوای با فشار بالا دارند استفاده می شود. کارگاه ها و کارخانه ها از این دستگاه در بخش های موردنظر خود استفاده می کنند.

اجزای کمپرسور باد

کمپرسور باد از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به آن می پردازیم. هریک از بخشهای زیر در نهایت بر روی کیفیت فرآیند فشرده سازی هوا تاثیرگذار اند و نقص در هریک از بخشهای زیر می تواند دستگاه را با مشکل مواجه کند.

موتور بخش اصلی این دستگاه است

ورودی و خروجی هوا ( خروجی به شکل یک شیر تخلیه در دستگاه قابل مشاهده است)

از پمپ هوا جهت فشرده سازی هوا استفاده می شود

مخزن ذخیره سازی برای ذخیره هوای فشرده شده در دستگاه

طرز کار کمپرسور باد

در ابتدا کمپرسور هوا را به داخل کشیده و خلا ایجاد می کند تا به این وسیله بتواند حجم هوا را کاهش دهد. سپس هوا به مخزن کشیده شده و حداکثر فشار اعمال می شود.

پرکاربرد ترین کمپرسور باد

یکی از پرکاربردترین کمپرسورها کمپرسور هوا رفت و برگشتی است. در این کمپرسور با چرخش روتور پیشتون حرکت رفت و برگشتی به بالا و پایین را انجام می دهد. به این صورت که با پایین آمدن پیستون هوا به درون مخزن وارد شده و در حالت بالا آمدن پیستون هوای فشرده شده خارج می شود.