گردو میوه ای گرد و تک دانه درخت گردو است که خواص فراوانی دارد. میوه و دانه گردو در یک پوسته ضخیم و غیرقابل خوردن محصور شده است. پوسته میوه ای که هسته را در بر می گیرد خود از دو تکه تشکیل شده است.

گردو طعم لذیذ و بافتی ترد دارد، به همین دلیل است که از آن در بسیاری از دسرها و محصولات پخته شده مانند کلوچه، کیک، گرانولا، غلات، کافه های انرژی زا و نان گردویی همیشه محبوب موز استفاده می شود. از گردوی آسیاب شده و آرد گردو نیز برای پخت استفاده می شود. گردو سرشار از اسیدهای چرب ضروری است و روغنی تولید می کند که یک نرم کننده غنی است و به دلیل خواص ضد پیری شناخته شده است.

گردو و فواید آن برای مغز انسان

گردو مانند مغز ساختار ظاهری چروکیده ای دارد. به همین دلیل آنها را نمادی از شعور دانسته اند که باعث می شود عده ای این باور را داشته باشند که واقعاً عقل انسان را افزایش می دهند! در حالی که این دقیقا درست نیست، مطالعات اخیر نشان داده اند که مصرف این دانه ها به بهبود عملکرد مغز کمک می کند. دو نوع وجود دارد؛ گردو سیاه و گردو قهوه ای.

ارزش غذایی گردو

گردو منبع غنی ویتامین C، ویتامین های B  ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک و فولات، ویتامین E و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم است. پتاسیم، سدیم و روی است.

گردو 65 درصد وزنی چربی و 15 درصد پروتئین دارد. آنها نسبت به اکثر آجیل ها از نظر چربی های غیراشباع چندگانه غنی تر هستند (اغلب به عنوان چربی های "خوب" در نظر گرفته می شوند) و دارای مقدار نسبتاً بالایی اسید چرب امگا 3 به نام اسید آلفا لینولنیک و همچنین سرشار از اسید چرب امگا 6 به نام اسید لینولئیک است.

گردو حاوی سایر مواد مغذی ضروری مانند بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین و همچنین فیتواسترول است. آنها منبع خوبی از فیبر غذایی و آنتی اکسیدان ها (اسید الاژیک، کاتچین، ملاتونین و اسید فیتیک) هستند. همه این مواد مغذی مفید باعث می‌شوند که گردو به‌عنوان «غذای قدرتمند» تصور شود.