امروزه شاهد آن هستیم که فعالیت پرورش دام و انواع حیوانات خانگی از شیوه سنتی به شیوه مدرن و صنعتی در حال گذار است. مزرعه های صنعتی بسیاری در دنیا مشغول به تولید و پرورش انواع دام با نژادهای مختلف است. در مزرعه های صنعتی پرورش دام روزانه حجم بالایی از امور تغذیه، شیر دوشی و تهیه فراورده های دامی انجام می شود.

دلایل تبدیل واحدهای کوچک به مجموعه های بزرگ صنعتی

سودآوری بیشتر و کاهش هزینه ها می تواند از دلایل این موضوع باشد. همچنین مواردی از قبیل بهره گیری ازدانش و علم روز و مزیت های رقابتی پرورش نژاد های پرطرفدار دام می تواند بسیار تعیین کننده باشد. در ادامه به چند دلیل دیگر می پردازیم:

 1) پیش بینی رشد سریع جمعیت انسان در جهان

2) عوامل جمعیت شناختی، به ویژه سن. ساختار و شهرنشینی،

3) بهبود وضعیت اجتماعی-اقتصادی

تغییرات جمعیتی و تاثیر آن بر دامداری صنعتی

کل جمعیت جهان در سال 2050 به 9.1 میلیارد نفر تخمین زده شده است، جایی که 70 درصد از ساکنان روستاها عمدتاً در مناطق شهری زندگی می کنند و درآمدهای بهتری نسبت به گذشته دارند و همچنین پیش بینی می شود که سالانه 2 درصد افزایش یابد.

سپس نشان داده شده است که نشانه های تغییر سبک زندگی شهری بر تغییر الگوهای مصرف مواد غذایی بیشتر به سمت غذاهای نیمه فرآوری شده و/یا از پیش آماده و آماده برای خوردن تاثیر می گذارد که جزء اصلی آنها از منشاء محصولات دامی ناشی می شود. همانطور که این روند معمولاً در بسیاری از مناطق شهری نشان داده شده است، جایی که ساعات کاری آنها بیشتر از گذشته شده است.

در حقیقت، این اتفاق در دو دهه گذشته، به ویژه در مناطقی که قبلاً به عنوان کشورهای در حال توسعه شناخته می شدند، مانند جنوب شرق آسیا، جنوب صحرای آفریقا، غرب آسیا و شمال آفریقا اتفاق افتاده است. در نتیجه، نرخ افزایش مصرف گوشت بیش از 4 درصد در سال برآورد شده است. علاوه بر این، این تغییر به یک عامل محرک برای رشد و تولید بیشتر گوشت تبدیل شده است.