پسوریازیس یکی از بیماری های پوستی است که بسیاری از افراد با آن درگیراند. بروز این نوع بیماری معمولا در ناحیه آرنج، زانوها و کف سر می باشد.  تاکنون هیچ درمان قطعی برای این عارضه پوستی کشف نشده اما تا حدی قابل کنترل است.

گیاهان دارویی درمان کننده پسوریازیس

برخی گیاهان دارویی برای این بیماری به عنوان درمانی استفاده می شوند. با استفاده از این داروها می توانید عارضه های ناشی از این بیماری را کاهش و از التهاب بیشتر جلوگیری کند. به طور مثال از ویژگیهای گیاه آلوئه ورا، خواص ضدباکتری و ضدالتهابی آن است. از این گیاه برای ترمیم پوست استفاده شده و از عفونت و تجمع باکتری ها جلوگیری می کند.  

طبق اعلام "مرکز ملی آمریکا برای سلامت مکمل و فراگیر"(NCCIH)، برخی شواهد حاکی از تأثیر آلوئه ورا در تسکین پسوریازیس است. روش‌های مختلفی برای بهره‌مندی از خواص آلوئه ورا وجود دارد اما برای تسکین پسوریازیس می‌توان مقداری از ژل آلوئه ورا را به طور مستقیم روی مناطق آسیب دیده پوست ناشی از پسوریازیس قرار داد.

از گیاه نیل می توان به عنوان تسکین بیماری های پوستی ناشی از پسوریازیس استفاده کرد. نیل یک گیاه چینی است که طبق تحقیقات دارویی درمان کننده شناخته می شود.

با مطالعه بر روی 24 فرد مبتلا به پسوریازیس مشخص شد که تاثیرات آن قابل توجه بوده و نتیجه رضایت بخشی را به همراه داشته است. طبق مقایسه ای که بین این دارو و سایر داروها از نظر تاثیرگذاری انجام شد مشخص گردید می توان از آن برای درمان عارضه پوستی پسوریازیس استفاده کرد. به این صورت که این افراد هم‌چنین سطوح پایین‌تری اینترلوکین -۱۷ را که نشانه التهاب در افراد مبتلا به پسوریازیس است، داشتند.

علاوه بر این گیاه دیگری موسوم به انگور اورگن نیز از گزینه هائیست که گفته می شود در بهبود این عارضه پوستی نقش دارد. انگور اورگن از دیگر گیاهانی است که برای درمان پسوریازیس از آن استفاده می شود. این گیاه از درختچه ماهونیا می روید و گیاهی گلدار است.

گیاهان دیگری نظیر چریش، آب پنیر شیرین، کپسایسین، کورکومین، فندق افسون‌گر، عصاره شیرین بیان و قاصدک نیز هستند و می توان از آنها برای درمان بیماری پوستی پسوریازیس کمک گرفت. تاثیر این گیاهان برای درمان و کنترل این بیماری تایید شده است. اما متاسفانه هنوز درمان قطعی و کاملی برای این بیماری وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری پانا